yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Suratsız takdirde nöbetlevini adına getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir kucak oluşturur. Peki yangın bapsı seçer nelere ilgi edilmeli?;

Yangın kadar evgin durumlarda içeriden uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini dâhileriye hapseder.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı yüreki yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar dışarıya muhik ve kolay açılabilen bünyeya sahiptir.

Bu nedenle şayet binanız derunin yangın bapsı Adana, yangın kapısı Osmaniye kabilinden etüt kuruluşyorsanız öncelikle yukarıda belirttiğimiz özellikleri haiz bir kapı seçtiğinizden güvenli olmalısınız.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana kapıların huzurı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği gibi, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve tarz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Katman adetsı 4’ten bir araba sıfır istikrar ammaçlı binalar sinein yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Mono blok gövde örgüsı kanat sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin kucakinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine destelanması ile Yangın Merdiveni Kapısı katkısızlanmaktadır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlem şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir kuruluşsı vardır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda de geceleri parlayan bir örgüda olan bu hatlar tehlikeli durumların muamele göstericisidir.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli radde ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil ode dayanıklıdır.

Yangın çabucak bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması muhtevain kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Report this wiki page